Hűsítő recept ajánlatunk-Kovászos uborkaleves

20180612_123349

Kovászos uborkaleves 4 fő részére

/laktóz érzékenyek is fogyaszthatják/

Hozzávalók:

3 db. közepes kovászos uborka

1 db. kígyó uborka, vagy 25 deka fürtös, a nagyobb méretű is jó hozzá

2 dl.  kovászos uborkalé

7 dl.  kefir vagy joghurt

2 db. zöld fokhagyma, vagy 4 cikk

2 db. zöldhagyma, vagy  fél közepes főző hagyma

fél csomag kapor

frissen őrölt bors ízlés szerint

Lehetőleg legyen minden hideg.

A darabos hozzávalókat szeleteljük  fel és a fűszerekkel,  a kefir egy részével mixeljük

egyneművé, majd adagoljuk hozzá a kovászos uborka levét és a többi kefirt.

Sózni a kovászos uborka sós leve miatt nem szükséges.

Alaposan hűtsük be és hidegen tálaljuk.

Betétnek tehetünk bele apró kockára vágott uborkát, pirított szalonnát, füstölt lazac csíkokat,

vagy pirított zsemlekockát.

A fotón látható levesben mangalica szalonnapörc  és teljes kiőrlésű pirított

kifli van.

Borként egy Nemes Fehér vagy a Barrique Chardonnay illik a legjobban hozzá.

Online borbolt