Kovászos uborkaleves 4 fő részére
/laktóz érzékenyek is fogyaszthatják/
Hozzávalók:
3 db. közepes kovászos uborka
1 db. kígyó uborka, vagy 25 deka fürtös, a nagyobb méretű is jó hozzá
2 dl. kovászos uborkalé
7 dl. kefir vagy joghurt
2 db. zöld fokhagyma, vagy 4 cikk
2 db. zöldhagyma, vagy fél közepes főző hagyma
fél csomag kapor
frissen őrölt bors ízlés szerint
Lehetőleg legyen minden hideg.
A darabos hozzávalókat szeleteljük fel és a fűszerekkel, a kefir egy részével mixeljük
egyneművé, majd adagoljuk hozzá a kovászos uborka levét és a többi kefirt.
Sózni a kovászos uborka sós leve miatt nem szükséges.
Alaposan hűtsük be és hidegen tálaljuk.
Betétnek tehetünk bele apró kockára vágott uborkát, pirított szalonnát, füstölt lazac csíkokat,
vagy pirított zsemlekockát.
A fotón látható levesben mangalica szalonnapörc és teljes kiőrlésű pirított
kifli van.
Borként egy Nemes Fehér vagy a Barrique Chardonnay illik a legjobban hozzá.