wow_banner_fekvo_szoveg_v2

 

A Polgár-Pince Bortermelői és Kereskedelmi Kft. a TFC-1-1-1-2017-2018-00430 azonosítószámú,
„Polgár Panzió szálláshelyeinek és turisztikai szolgáltatásainak fejlesztése” című projekt keretein belül kapott lehetőséget a Panzió minőségi és szolgáltatási színvonalának fejlesztése megvalósítására. A projekthez elnyert támogatás mértéke: 59 429 862 Ft, 70%-os támogatási intenzitással. A projekt összértéke: 84 899 803 Ft.

 

A Polgár-Pince Kft. 1998-ban alakult, – mint a korábbi Polgár-Pince Bortermelői és Kereskedelmi Kft. egyik jogutódja- azzal a céllal, hogy a Siklósi kistérség borászati lehetőségeit maximálisan kihasználva és a borturizmusra építve, komplex turisztikai szolgáltatást nyújtson az ideérkező turisták számára. A 100 %-os családi tulajdonban lévő vállalkozás.

Panziónk saját vendéglátó egységgel rendelkezik, így lehetőség van félpanziós ellátásra, kitűnő borvacsorák elfogyasztására, hangulatos társalgónkban pedig saját boraink kóstolásaira.

Jelen fejlesztés átfogó célja volt, hogy a panzióban található régebbi szobák általános minőségének javításán és a szolgáltatások színvonalának emelésén keresztül hozzájáruljunk a Villányi-hegység páratlan természeti adottságainak, sportolásra, kirándulásra alkalmas tájainak és a 40 km-re lévő Pécs történelmi nevezetességeinek turisták körében történő népszerűsítéshez, és a tájegység turisztikai vonzerejének növeléséhez.

A Polgár Panzió üzemeltetője és egyben a tulajdonosa a családi vállalkozásban lévő Polgár Pince Kft. A támogatási kérelemben bemutatott projekt része volt a fejlesztésre szoruló, már meglévő 17 szoba felújítása, burkolatcserén, festésen keresztül a fürdőszoba szerelvényezése és új berendezési tárgyak (mosdó, csapok, zuhany, wc) elhelyezése, valamint a belső nyílászárók cseréje. A közösségi tereket is szebbé szerettük volna varázsolni, hisz működésünk óta eltelt jó pár év és az idő nyomot hagyott rajta, így ezek is új burkolatot és új festést kaptak. A földszinti szobák közül egyet akadálymentesítettünk, hogy mozgáskorlátozott vendégeink is igénybe tudják venni (rámpa kialakítása, akadálymentes fürdőszoba) panziónkat. A Panzió energia-hatékony működését javító beruházás keretében a külső nyílászárókat lecseréltük (ablakok, bejárati ajtó), valamint a központi fűtési rendszer hőtermelőjének hőszivattyúra történő cseréje, fűtési körök kialakítása, szobák elavult, hibás fűtő-hűtő fan-coiljainak lebontása, és cseréje korszerű készülékekre történt. Mindemellett új, szigetelt alapvezeték kiépítése és készülékek bekötése, cseppvízvezeték kiépítés falhoronyba szerelve, szobánkénti szabályozhatóság kialakítása, valamit kazánház felújítása valósult meg a beruházás keretén belül. Új tematikus szolgáltatás keretében pedig kerékpárok, szobabútorok, szórakoztató elektronikai berendezések is beszerzése kerültek, valamint konyhatechnológiánkat is kiegészítettük a magasabb színvonalú vendéglátás elérése érdekében.

A projekt megvalósításában célcsoportjaink a következők voltak az egyes szolgáltatásaink alapján:

  • Aktív turizmust kedvelők: térítésmentes kerékpárhasználat, szarvasgomba vadászat a szabadban, dűlőtúrák,
  • Családbarát szolgáltatást keresők: kézműves gyermekfoglalkozások, családi programok, játszótér, játszó sarok,
  • Kulturális turizmust kedvelők: borkóstolóval egybekötött felolvasó és beszélgetős estek ismert színészekkel/ írókkal, környező városok nevezetességei, múzeumok,
  • Állatbarát: állatsimogató a Polgár Pince tanyáján, kutyák és egyéb kisállatok fogadásának lehetősége a szálláshelyeinken,
  • Gasztronómia turizmust kedvelők: tematikus estek bor és ételek ízeinek összehangolása, helyi alapanyagokból készült ételek.
  • Borturizmust kedvelők: villányi, villánykövesdi, palkonyai pincesor és nem utolsó sorban a Program turizmust kedvelők: helyi fesztiválok (bor-zene) rendezvények.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósult meg.

A támogatott projekt 2020. június 30.-án fejeződött be.

smart