Receptajánló-Húsvéti sonka, kalács kiváló kísérője

SÁRGA TÚRÓ / SZIROK

 

  • 1 liter tej
  • 10 db tojás
  • 1-2  ek. cukor
  • 1-2  mk.só

 

ELKÉSZÍTÉS

    1. A tejet feltesszük melegedni egy csipet sóval, a cukorral./Én a tejforraló lábast használom hozzá/
    2. A tojásokat egyenként felütjük egy tálba, és éppen csak annyira verjük fel, mint ha rántottát készítenénk, majd hozzáöntjük a tejhez, és nagyon lassú tűzön, óvatosan kevergetve,
    3. addig főzzük, amíg a tejsavó kicsapódik a tetején.
    4. Ekkor beleszedjük egy szűrőbe fektetett gézdarabba, és pár órára, hűvös helyre akasztva kicsepegtetjük belőle a tejsavót. / Én egy tiszta fehér konyharuhát használok hozzá./Miután lecsepegett,- ez min. pár óra- hűtőbe tesszük a tálalásig. Tálaláskor szeletekre vágva kerül a főtt sonka, kolbász és a kalács mellé a húsvéti asztalra.

 

Online borbolt