SÁRGA TÚRÓ / SZIROK
- 1 liter tej
- 10 db tojás
- 1-2 ek. cukor
- 1-2 mk.só
ELKÉSZÍTÉS
- A tejet feltesszük melegedni egy csipet sóval, a cukorral./Én a tejforraló lábast használom hozzá/
- A tojásokat egyenként felütjük egy tálba, és éppen csak annyira verjük fel, mint ha rántottát készítenénk, majd hozzáöntjük a tejhez, és nagyon lassú tűzön, óvatosan kevergetve,
- addig főzzük, amíg a tejsavó kicsapódik a tetején.
- Ekkor beleszedjük egy szűrőbe fektetett gézdarabba, és pár órára, hűvös helyre akasztva kicsepegtetjük belőle a tejsavót. / Én egy tiszta fehér konyharuhát használok hozzá./Miután lecsepegett,- ez min. pár óra- hűtőbe tesszük a tálalásig. Tálaláskor szeletekre vágva kerül a főtt sonka, kolbász és a kalács mellé a húsvéti asztalra.