Vince napok a Polgár Pincészetnél

Január 22.

Vince napok a Polgár Pince és Panzióban

Az idei évben is megrendezésre kerül a nagy közkedveltségnek örvendő Vince napok, mely során nem csupán a kiváló Polgár boroké a főszerep, de számos élménnyel teli program és ízletes vacsora részesei lehetnek a Villányba ellátogatók. Szent Vincéhez kötődő hagyomány a Villány melletti Drávaszögből indult. Nem csupán a borászok, de a borkedvelők számára is jeles nap. Szent Vince napján a borászok az időjárásból és a “Vince vesszőből” következtetnek a várható termés gazdagságára. A jó termésre álmodást isznak és áldást kérnek a borokra. A hagyomány szerint ez idő tájt a borászok pincéről-pincére jártak, megkóstolták egymás borait.

 

A Polgár Pince ajánlata:

Dűlőjáró Vince: egy élmény teli program, mely során borászunk, Polgár Zoltán a Polgár Pince megalapítója, terepjárós túra során mesél a borászat rejtelmeiről, munkásságáról, a Villányi dűlőket bejárva. Természetesen a házi lepény és a borkóstoló sem marad ki a programból. Ára: 4.000 Ft/fő.

Pincejáró Vince: 1-1,5 órás technológiai pinceséta, borbemutatóval összekötve, 3 tétel bor kóstolójával. Pincészetünk egyedi atmoszférája nem csak a bor rajongókat, de a hagyományok kedvelőit is vonzza. A pincébe kialakításra került egy felszentelt kápolna is, mely 50 éve helyszíne az egyházi szertartásoknak is, mint esküvő vagy keresztelő. Ára: 3.000 Ft/fő.

 

Vacsorázó Vince: zenés borvacsora, házi finomságokkal, mint mangalica és szürke marha gourmet ételek, melyek a Polgár család saját gazdaságából származnak. A vacsora során az ételekhez illő borokat kínálunk. Az este hangulatát élő zenével fokozzuk. Korlátlan étel és italfogyasztás az este folyamán. Ára: 15.000 Ft/fő.

271750268_2959564837639454_9097890238760270479_n

Online borbolt